Sunday, November 24, 2013

Kawan yang dibenci.

"Aku geram dengan minah tu!"

"Kenapa? Dia buat apa kat kau?"

"Aku geram dia tak rasa bersalah langsung tak datang meeting semalam, dahlah tak minta maaf langsung. Aku geram!"

"Hurmmm"

"Aku tak faham kenapa dia langsung tak rasa bersalah. Dia memang tak pernah buat silap ke?"

"Sabarlah, memang perangai dia macam tu kot."

"Aku dah lama sabar, dah berabad aku kawan dengan dia. Tapi yang ni aku tak dapat terima."

"Terima je lah perangai dan sikapnya yang begitu. Berlapang dada sahabat."

"Erm, cakap memang la senang. Takkan nak biarkan je perangai dia camtu. Then, aku kena face perangai dia yang camtu for coming semester lagi?"

"Sebab tu dalam persahabatan ada itsar."

Berlapang dada dan itsar. Payah, susah tapi, moga Allah redha dengan kita yang berusaha. Moga Allah redha kita masuk syurga-Nya dan bertemu dengan-Nya.

1 comment:

  1. Yup! ithar dan berlapang dada dalam bersahabat :)
    thanks!

    ReplyDelete